Nadogradnja ili izlivanje? | Moje iskustvo sa vestackim noktima

By Anastasija Kostić - 06:49

Heej svima.Dobrodsli u novi post.Danas sam odlucila da sa vama podelim svoje iskustvo sa nadogradnjom i izlivanjem noktiju.
Pre svega,trebalo bi da budete svesni da i nadogradnja i izlivanje:
-mogu da ostete vase nokte
-traju oko 4-5 sedmica (posle cega ih uklanjate)
Kada se vec odlucite da radite nokte,imate mogucnost da izaberete izmedju nadogradnje i izlivanja.
Ja sam proslog leta radila izlivanje,a trenutno na noktima imam nadogradnju.

Izlivanje

Proces izlivanja je u stvari proces lepljenja uv gela na vase nokte,bez tipsi.Ja sam nokte izlila 27.07 , a skinula ih 20.08 prosle godine.To bi bilo sasvim korektno vreme,da meni nokti nisu pucali u medjuvremenu.Tacnije,nokti nisu pucali na pola duzine,vec su se celi odlepljivali,pa sam ih ja ponovo lepila super-lepkom.Taj proces je mene izludjivao-svakog dana sam imala po 2 nokta za lepljenje.Meni je bilo zao da ih skinem,zato sto su to bili prvi nokti koje sam radila.Medjutim,prilikom lepljenja ,super-lepak je meni ostetio kozu oko nokta,i to je sve pocelo da izgleda odvratno.To je prevrsilo svaku meru,i zbog toga sam ih uz pomoc sestre skinula sve.To je meni bilo jako bolno,buduci da sam ih odvalila turpijom i makazama,jer sam tada bila na moru i nisam znala ni jednu devojku koja radi nokte,i koja bi mogla da mi ih skine.Jedina dobra stvar je bila sto mi nokti nisu bili toliko osteceni posle skidanja gela,odnosno,ocekivala sam i gore .
Nokti su bili jako losi zbog toga sto sam ih radila kod devojke koja nije znala bas dobro da radi.Kao sto sam i trazila,dobila sam kockast oblik,ali se on sirio na kraju sto se meni u opste nije svidjalo.Ipak,ne mogu reci da je izlivanje lose samo zbog toga sto mi je nokte radila neuvezbana devojka.Nazalost nemam sliku tih noktiju.


Nadogradnja

Proces nadogradnje je u stvari proces lepljenja tipsi koje se pricvrscavaju uv gelom.Ja sam i ove godine zelela da radim izlivanje,ali naravno kod nekog profesionalnijeg.Medjutim,cula sam za jednu devojku koja je radila samo nadogradnju.Nju su svi hvalili i kod nje su uglavnom svi isli.Iz tog razloga sam se odlucila za nadogradnju,i ako i dalje nisam bila sigurna u to,zato sto sam na internetu procitala da tipse lakse pucaju (sto je u stvari laz).Medjutim odlicila sam se da rizikujem.Ovoga puta se isplatilo.Ja sam nadogradila nokte 26.06 ,i traju mi tacno mesec dana.Nokti su bademastog oblika i srednje duzine.Do sada nisam imala problema ni sa jednim noktom; ni jedan se nije ni okrnjio,a kamoli odlepio....Stvarno sam prezadovoljna...Jedini mali problemcic bio je chrom.Dakle,ja sam uradila hromirane nokte,sto je bila greska.Hrom je zaista jako lep,ali,brzo 'pobegne sa nokta' ,odnosno,posle nekog vremena izbledi i pocne da se providi...Meni ga je ta devojka pricvrstila sa cak 2 sloja gela preko,i providnim lakom,ali jednostavno,hrom nije 'za duge staze' .Nokte cu drzati jos 15-tak dana,pa cu ih verovatno skinuti,kako bih odmorila i negovala svoje nokte.Verovatno bi ih odavno skinula,da ih nisam isturpijala ,odnosno,ogulila hrom.Takodje,turpijala sam i preko izrastka kako bih ga ucinila neprimetnim.Zatim sam premazala obican lak,preko kojeg sam mazala providan top coat na svaka 2-3 dana.Kada bi mi boja dosadila,skidala sam lak acetonom i premazivala drugi i sve tako u krug.Sve u svemu,zadovoljnija sam nadogradnjom!
To je zbog toga sto mi ih je radila profesionalnija devojka.Mozete i da pogledate sliku noktiju dok je na njima bio hrom:



Nadam se da vam se svideo post i da vam je pomogao.Jos jednom ponavljam,kako bi bili sigurni da ce vam nokti trajati i biti lepi,radite kod proverene i profesionalne osobe kojoj niste 2-3 klijent (kao sto sam ja bila onoj za izlivanje).Vidimo se ubrzo u sledecem postu,
pozdrav,




  • Share:

You Might Also Like

13 коментара

  1. Odlican post draga <3 nemam lepa iskustva ni sa nadogradnjom ni sa izlivanjem :(

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post. Vjerujem da će pomoći svima koji još nisu uputili se u te vode, a planiraju. Ja lično imam jako loše iskustvo sa izlivanjem jer imam masnu ploču nokta. Što se tiče nadogradnje to nisam radila jer mi žao uništiti moje nokte.
    Želim ti lijep dan, draga!

    ОдговориИзбриши
  3. Super post! Već duže vrijeme planiram napraviti nokte ,ali nikada nisam bila sigurna šta taj proces sve obuhvaća,super si sve objasnila!
    Imaš moj follow,nadam se da uzvraćaš!
    Novi post je na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Hello dear,
    fantastic post!
    Thank you for your comment! I'm following you now (#98). Please follow back!
    Hugs,
    LIANA LAURIE

    ОдговориИзбриши
  5. Ja nikada nisam imala izlivene nokte ili nadogradnju ili bilo sta od toga, ali imam veliku zelju da ih uradim! :)
    Hvala sto si podelila ovo sa nama.

    Pogledaj moj novi post ako zelis:
    http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/
    Instagram bloga: marija.lalala

    ОдговориИзбриши