Lista za citanje 2018 | Omiljene knjige

By Anastasija Kostić - 14:56



Helouuuu pipl,welcome to BR. 5
Danas sam odlucila da napisem listu knjga koje planiram da procitam u 2018-oj.Kada su u pitanju serije i knjige, ja volim da sve to isplaniram.Ja obozavam da citam misterije i sve te krimi knjige,jer kao sto kaze i sam Donato Karizi koji je inace i moj omiljeni pisac, ljude privlaci zlo.Jer realno,ni u jednoj bajci nije sve bajno,
uvek se mora pojaviti negativac.Da nema negativaca,ne bi znali da rizikujemo dobro i lose,jer loseg zapravo ne bi bilo.Kada bi bilo samo dobrog,inteligencija ljudi bi bila smanjena,i nekako,bili bi nespremni za zivot.Jer ipak,zlo najveci zivotni ucitelj.Medjutim,nekada volim da 'provetrim' svoj um po kojim romanom.
Uglavnom se odlucujem za Gijom Musoa jer je on po meni gospodar toga zanra.Apsolutno ni za jednu njegovu knjigu nisam cula da neko kaze nesto lose.
Koji god roman izaberete odusevicete se.Za sada sam procitala Mozda nebo zna, Zato sto te volim i Sedam godina kasnije.Moj utisak o tim knjigama mozete pronaci ovde kao i o knjigama Decak od stakla i Lovac na duse koje je napisao Donato Karizi.No,buduci da sam poprilicno odlutala od teme posta, vracamo se na sustinu.

1. Vladar iz senke - Donato Karizi ↠ ovo je treci deo knjiga koje sam vam gore navela.Zapravo,nije treci vec jedan od delova te serije knjiga.Veoma je komplikovano,ne znam ni ja sama buduci da sam pomesanim redosledom citala,tako da me nemojte drzati za rec 😂

2. Gospodar senki - Donato Karizi ↠ ok ok Donato, senke, skontali smo....
Procitala sam opis knjige na internetu i veoma mi se svideo,tako da ono,jedva cekam da se upustim
u novu Donatijevu misteriju. 

3-11. Crvendac,Odmazda,Solomonovo slovo,Spasitelj,Snesko,Oklopno srce,Slepi mis,Utvara
Bubasvabe,Policija i Zedj - Ju Nesbe ↠ kao sto vidite,navela sam citavi serijal knjiga Ju Nesbea 
koji ce vec vidim deliti mesto favorita sa Donatom.Rec je o serijalu ciji je glavni lik policajac Hari Hule koji radi na slucajevima iz svih knjiga.Jedva cekam da ih procitam sve i da odgledam film o Snesku koji je skoro snimljen 😊

12. Krv na snegu - Ju Nesbe ↠ ne znam nista o njoj,mada drugarica mi je preporucila tako da cu je svakako citati.Javicu vam utiske,kao i za sve ostale knjige.

13. Pogled ispod obrva - Sara Pinboro ↠ po opisu knjige zakljucila sam da je ovo jako zanimljiv triler pomesan sa romantikom. Dobro ce doci kao provetrenje hahahahahhah

14. Covek po imenu Uve - Fredrik Bakman ↠ ovu knjigu sam vec kupila tako da cu sa njom prvo poceti.Umnogome odudara od mojih zanrova buduci da je humoristicka knjiga.Cula sam mnoge pohvale na njeno ime pa sam svakako odlucila da je procitam.

15. Poruka u boci - Nikolas Sparks ↠ iiiii vracamo se na jos jednu misteriju.U pitanju je ubistvo do
za koje se saznaje iz poruke u boci napisanom krvlju jedne od zrtava koju je ona sama bacila u more pre nego sto su je ubili.Cula sam da je knjiga prezanimljiva, tako da mi je must have.

16. Devojka koja je pisala svilom - Keli Estiz ↠ ovoga puta je u pitanju drama.Radnja se vrti oko devojke koja je pocela da istrazuje imanje koje je dobila od svoje nedavno preminule tetke.Tada nalazi parce tkanine koje je pazljivo izvezeno svilom.Otkrivajuci tajne tog predmeta njen zivot povezace se potresnim tajnama zivota jedne mlade kineskinje.Verujte da me je i sam opis knjige uzdrmao.Jedva cekam da je nabavim.

I ovde bi se zavrsila moja lista.
Kao sto ste mogli i sami da primetite,moj dzep ce iscediti
mnoge knjizare ove godine ahahah.
Nadam se da vam je post bio koristan i da cete procitati neku od ovih knjiga.

Da li ste procitali neku od ovih knjiga?
Kakvi su vasi utisci?

  • Share:

You Might Also Like

9 коментара

  1. Nisam čitala ništa od navedenog, ali neke se nalaze i na mojoj listi za čitanje. ♥

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  2. I hope you had a happy Christmas and New Year's holiday !!!
    I'm already following you in the GFC, I hope you follow me back.
    xoxo

    marisascloset.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam čitala ove knjige, ali po naslovima mi se čini kao zanimljiva selekcija i nadam se da ćeš pročitati sve navedene knjige :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  4. Čitala sam te Donatove knjige. I on je moj omiljeni pisac, a omiljena njegova knjiga mi je ''Dečak od stakla''. :) Poruka u boci mi se čini jako zanimljivom. :)

    https://anastasijamatic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. this is the best Christmas tree!
    I like Sparks books. They are so emotional and touching!

    http://www.chigarkova.ru/

    ОдговориИзбриши