Nega kose

By Anastasija Kostić - 04:37



Pozdrav svima! Moje ime je Anastasija Kostic i imam 12 godina.Napravila sam blog pre svega iz zabave.Imam puno kreativnih ideja i saveta koje jedva cekam da podelim sa vama.Pre bloga,imala sam instablog.Mozete me slobodno pitati sta god zelite,rado cu vam odgovoriti.Ovo je moj prvi post,i nadam se da ce vam se svideti.


Kosa je jako bitna u svetu lepote.Razlicite duzine i boje kose isticu nase lice.Kosa pre svega mora biti zdrava da bi bila lepa.Cesto farbanje i jaki tretmani je mogu totalno unistiti,do tog nivoa da precnik njene debljine u konjskom repu  bude svega 1 cm.

~Pranje kose

Pre svega,treba da znate da cesto pranje (svaki I svaki drugi dan) ne donosi nista dobro.Ako vam se kosa mnogo brzo masti (kao meni) ,sto je vise perete to ce biti masnija zato sto lojne zlezde dobijaju jos vecu potrebu da luce masti.Pokusajte da perete kosu na 3-4 dan.Ako vam se cini da je malo masna,dodajte baby puder na teme kose (u koliko imate tamnu boju kose stavite bronzer) ili koristite suvi sampon.Ukoliko se kosa masti prebrzo,mozda vam ne odgovara sampon.Postoje samponi koji su super za masan tip kose.Takve sampone cu stalno obljavljivati u favoritima.

~Vezivanje kose

Ako imate gumicu preko dana,kosu obavezno pustite uvece.Gumica se urezuje u kosu I steti dlaci i cini je sklonom cvetanju.Kada ste kuci ili u nekoj opustenoj varijanti,obavezno pustite kosu.

~Cesljanje

Kada je mokra kosa je 3 puta slabija I sklonija pucanju.Pogoto ako ste na moru pa je I osoljena.Zbog ovakvih gresaka kosa moze da vam izgleda kao metla.Takodje,nemojte sto puta da cesljate jedan te isti pramen zato sto ce se kosa elektrisati i oslabiti.

~Balzami,ulja i maske za kosu


Maske ce vasoj kosi dati sjaj I volumen.Balzam ce joj dati mekocu I jacinu.Ulja mozete kupiti u apotekama i ona 'hrane' kosu.Od ulja je najbolje kokosovo,maslinovo i kantarionovo.Takodje,suncokretovo ulje je mnogo dobro u kozmetici,bolje nego u ishrani.Sva tri proizvoda nisu skupa I jako su pristupacna.Medjutim,ako imate tanku i pravu kosu, nemojte koristiti balzam zato sto ce je on samo slepiti.

~Samponi za svakodnevno pranje kose

Ukoliko imate masan tip kose ,treba da kupujete samo 'sampone za svakodnevno pranje kose' .Oni ne zadrze jake supstance koje ostecuju kosu.

~Leave in proizvodi 

Ukoliko vidite ovu oznaku na nekom proizvodu za kosu ,znajte da je namenjen "neobuzdanoj" odnosno kovrdzavoj ili polu-kovrdzavoj kosi.Ovi proizvodi 'smiruju' kovrdzavu i 'trsavu' kosu i oduzimaju joj visak volumena.Ako imate masan tip kose,ovakvi proizvodi nisu za vas zato sto ce vam slepiti kosu odnosno oduzeti joj potreban volumen.

~Fen,pegla i figaro

Vasa kosa je najsrecnija kad se osusI prirodno.Fen ,figaro I pegla je gore I ubrzavaju cvetanje krajeva kose.Ukoliko zelite kovrdzavu kosu,zaobidjite figaro.Uvijte je pre spavanja sa krpicama ili sa cevcicama.Izgledace mnogo prirodnije I to ce biti 100 puta zdravije za vasu kosu.

~Redovno sisanje

Skratite kosu svakog meseca bar za 1 cm.To ce uciniti da bude zdravija.Ne vredi da imate dugu kosu ako je ona kao metla i procvetana.Mnogo je lepse kad je zdravija ,i ako je kraca.



  • To bi bilo to sto se tice prvog posta.Ja se nadam da vam se svideo.Postovi ce izlaziti svake nedelje.




    • Posetite moj instagram i pogledajte slike sa razlicitih photoshoot-inga:                        https://www.instagram.com/dyliak/
     

     


    • Share:

    You Might Also Like

    13 коментара

    1. Jako lep post, vidi se da si se baš potrudila. SLažem se sa skoro svim.
      Dobrodošla na blogger, želim ti puno sreće i zabave ovde sa nama! :) :*
      Prarim tvoj blog i jedva čekam nove postove :)

      Ukoliko voliš da čitaš, poseti moj novi blog bbooklovers.blogspot.com i učlani se ako ti se dopadne :)

      ОдговориИзбриши
      Одговори
      1. Hvala ti puno ! Prijavila sam se na tvoj blog,i mogu ti reci da si mi jedna od uzora.Svaka ti cast za tako fenomenalan blog!

        Избриши
    2. Divan post za početak. Imaš moju podršku, samo naprijed. Odlična njega kose, svaka čast!:D

      http://sosihappylife.blogspot.ba/

      ОдговориИзбриши
    3. Pre svega zelim ti lepu dobrodoslicu i uspeh u daljem radu.A zatim zelim da pohvalim tvoju ozbiljnost,posebno u tvojim godinama.Svaka cast i samo napred.

      ОдговориИзбриши
    4. odlican post mnogoo mi se svidja , <3
      pratim te molim te uzvrati
      christinakristina.blogspot.com

      ОдговориИзбриши
    5. Odlican post draga,zapratila sam te bilo bi mi drago kad bi me zapratila i uzvartila komentar

      ОдговориИзбриши