Be healthy with me | epizoda 2| Zdravi i ukusni smoothie ~recepti~

By Anastasija Kostić - 08:58



Zdravo svima! Dobrodosli u novi post! Posto post 'be fit with me' ima najvise pregleda i komentara na celom blogu,odlucila sam da otpocnem serijal 'be .... with me' ,tako da je ovo druga epizoda.
Ovaj post je itekako povezan sa proslom epizodom, zato sto da bi bili zgodni i misicavi,pre svega morate promeniti iskranu.Neuredan zivot ukljucuje neredovnu i nezdravu ishranu,fizicku neaktivnost i nedovoljan san.

-Da bi imali uredan zivot treba da ga pre svega organizujete.Vas bioloski sat treba biti tacan,odnosno,u isto vreme treba da jedete i da spavate svaki dan.
-Svakog dana treba da unosite 5 obroka: dorucak-uzina-rucak-uzina-vecera

  • Za dorucak bi trebalo da unosite nesto lagano bez previse masti,a pritom puno proteina.Mleko i mlecni proizvodi su odlican izvor prirodnih proteina.Ukoliko se odlucite da pojedete przeno jaje,bilo bi idealno da ono bude isprzeno na kokosovom ili bademovom ulju. !Dorucak je najvazniji obrok!

  • Prva uzina bi trebala da se unese oko 2 h posle dorucka,u vidu smutija ili svezeg voca.

  • Za rucak mozete da unosite ugljene hidrate i belancevine u normalnoj kolicini,u vidu neke corbice ili supe.Bilo bi dobro da unesete i malo gvozdja u vidu neke salate ili drugog zelenisa.

~Vezbe je najbolje da radite oko sat i po posle rucka,a njih mozete pronaci OVDE~
Posle vezbi,otprilike 2h posle rucka,je pravo vreme za sledecu uzinu.I ona bi trebala da predstavlja neko voce ili smuti.

  • Za veceru ne smete unositi ugljene hidrate i belancevine,zato sto njih organizam tesko vari i treba mu puno vremena,osim,ako vam vecera nije 4 h pre spavanja.Za veceru bi bilo idealno da pojedete neku vocnu salatu ili neku laganu hranu.Ovsene pahuljice su takodje idealan izbor.Vecera bi trebala da bude gotova do 7~8h. !Posle vecere nemojte jesti nista,i nikako ne pijte koka kolu!


Smoothies 

1.All about pink



 Za pocetak ,po meni, najukusniji smuti.
Potrebni sastojci:
~banane
~visnje
~jagode
~mleko
Kolicina svakog voca se dodaje po ukusu,a mleko se sipa samo tek da prekrije voce u blenderu.Banana treba da bude za polovinu vise od ostalog voca.
Kao zasladjivac koristite med umesto secera,zato sto je mnogo zdraviji.

2.After training smoothie

Ako zelite ravan stomak,ovo je najbolji smuti za vas.Pijte ga posle treninga.
Potrebni sastojci:
~2 kruske
~20ml mleka
~15 ml jogurta
~2 kasike ovsenih pahuljica
~pola kasicice cimeta
~prstohvat soli
~med (po ukusu)

3.Green shock 


Sve sto vam je potrebno za ovaj smuti je sledece:
~veza spanaca
~2 banane
~casa vode
Uzivajte u vasoj dozi gvozdja :)

4.Dose of peach



 Ovo je jedan od mojih omiljenih smutija.Potrebni sastojci su:
~kajsije
~pola case jogurta (moze i od vanile)
~saka badema
~solja leda (po izboru)



  • To je to sto se tice ove epizode,nadam se da vam se svidela kao i prosla.Sledeca epizoda izlazi uskoro.Predloge o njoj mozete pisati u komentarima.Nazive smutija sam ja izmislila,kako bi ih lakse razlikovali.Nadam se da sam vam dala motivaciju za zdraviji zivot.Obavezno probajte recepte,necete se pokajati.Ljubim vas puno,vidimo se uskoro.  
Pozdrav,











  • Share:

You Might Also Like

6 коментара

  1. Mmmmm svaki smoothie izgleda preukusno i presavršeno.. Definitivno ću ih prvom prilikom isprobati ♥☺

    teen-scorner.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan post i super savjeti. Nadam se da ti neće smetati, ali nadovezala bih se na ovu tvoju priču. Nutricionisti dosta preporučuju raznovrsnu ishranu, ali isto tako preporuju jednaku ishranu za ručak i večeru tj. ukoliko se jede piletina za ručan onda se jede i za večeru. I još jedna stvar koja treba da se izbjegava za večeru jesu jabuke i kruške. One su prepune UH i nikako se ne preporučuju za večeru.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga,post je bio sveden na ishranu vocem,koja je dodatak redovnoj ishrani.Ni u jednom kontekstu nisam navela da se treba hraniti iskljucivo vocem.Sto se tice raznovrsne ishrane,slazem se da je jako bitna.Hvala ti sto si napisala to za jabuke i kruske,doista nisam znala,i ta informacija ce sigurno koristiti.I nikako mi ne smeta komentar,sta vise,raduju me ovakvi komentari koji zaista odgovaraju temi posta.
      Hvala ti sto stalno citas moj blog <33

      Избриши